Ντομπρόβσκις: H Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος
12 Οκτωβρίου, 2016
Κινγκ: «Θα κάνουμε τα πάντα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας»
12 Οκτωβρίου, 2016

Η Μέι υποχωρεί και δέχεται συζήτηση στη Βουλή για το Brexit

Σε μικρή υποχώρηση όσον αφορά το ρόλο του βρετανικού κοινοβουλίου στη διαδικασία του Brexit προχώρησε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, εγκαταλείποντας την αρχική θέση της ότι η Βουλή δεν θα είχε καμία εμπλοκή στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αργά το βράδυ της Τρίτης η κ. Μέι ουσιαστικά αποδέχτηκε αίτημα των αντιπολιτευόμενων Εργατικών για «πλήρη και διαφανή συζήτηση πάνω στο σχέδιο της κυβέρνησης για να αφήσει την Ε.Ε.», αίτημα που υποστηρίζεται μάλιστα και από πολλούς βουλευτές του δικού της κόμματος.

Ωστόσο, η Συντηρητική πρωθυπουργός απέφυγε να υποσχεθεί ότι θα υπάρξει ψηφοφορία στη Βουλή ώστε να εγκριθεί η στρατηγική του Λονδίνου για το Brexit, και υπογράμμισε ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία δεν πρέπει να εμποδίσει την έξοδο από την Ε.Ε., ούτε να υποσκάψει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης.

Αν και η κυβερνητική στρατηγική κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει ανεξάρτητη από τη Βουλή των Κοινοτήτων, η υποχώρηση της κ. Μέι δίνει στο κοινοβούλιο τη δυνατότητα να ασκήσει κάποια πίεση, με δεδομένο ότι οι Συντηρητικοί διαθέτουν μικρή πλειοψηφία με 329 έδρες σε σύνολο 648.

Περισσότερα εδώ.