Η Μέι υποχωρεί και δέχεται συζήτηση στη Βουλή για το Brexit
12 Οκτωβρίου, 2016
Ασφάλεια στην ΕΕ: Πρώτη έκθεση προόδου προς μια αποτελεσματική και βιώσιμη Ένωση Ασφάλειας
12 Οκτωβρίου, 2016

Κινγκ: «Θα κάνουμε τα πάντα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας»

Ο νέος επίτροπος ασφαλείας της ΕΕ Τζούλιαν Κινγκ επαίνεσε τα κράτη μέλη της ΕΕ για το έργο τους όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, ενώ ο ίδιος υποσχέθηκε περισσότερη στήριξη από τις Βρυξέλλες για την καταπολέμηση της αυξανόμενης απειλής της τρομοκρατίας.

Τα κράτη μέλη έχουν κάνει «πολλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πραγματική δουλειά που πρέπει να γίνει στο επίπεδο της ΕΕ», δήλωσε o Κινγκ σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη.

«Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει για να κλείσει ο χώρος στον οποίο οι τρομοκράτες μπορούν να ενεργήσουν», δήλωσε ο τσάρος της ευρωπαϊκής ασφάλειας, ενώ τόνισε ότι πρέπει να θεσπιστεί νέα νομοθεσία, καθώς και να καταπολέμηθεί η ριζοσπαστικοποίηση. Ο Κινγκ , πρώην Βρετανός πρεσβευτής στη Γαλλία, διορίστηκε τον περασμένο μήνα ως νέος Επίτροπος Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ του έχει ανατεθεί η βελτίωση της πληροφόρησης και της ανταλλαγής πληροφοριών για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο τελευταίος κορυφαίος αξιωματούχος της Βρετανίας στην ΕΕ, μετά τον Τζόναθαν Χιλ που παραιτήθηκε από τη σημαντική θέση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, λόγω του δημοψηφίσματος. Ήταν η δεύτερη επίσκεψη του Κινγκ στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς ασφάλειας που εδρεύουν στη Χάγη, μετά από μια προηγούμενη επίσκεψη, τον Σεπτέμβριο στην ευρωπαϊκή υπηρεσία Europol.

Ο διορισμός του συμπίπτει με τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία μετά από μια σειρά επιθέσεων σε πόλεις όπως το Παρίσι και οι Βρυξέλλες.

Περισσότερα εδώ.