Η ΕΕ εισάγει ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου για τους επισκέπτες άλλων κρατών
21 Νοεμβρίου, 2016
Η διατήρηση της ενότητας ως επιδίωξη της προεδρίας της Μάλτας στην ΕΕ
21 Νοεμβρίου, 2016

Αυξάνονται τα νομικά κόστη για VW και Audi στις ΗΠΑ

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για απάτη και από την Audi, οι δύο εταιρίες αντιμετωπίζουν νέες ομαδικές αγωγές στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους πελάτες, η μονάδα δήλωνε χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

H Volkswagen και η μονάδα πολυτελών οχημάτων, Audi, έχουν έρθει αντιμέτωπες με την πιθανότητα σημαντικά υψηλότερων κοστών για την επίλυση της νομικής διαμάχης που έχει προκύψει από τις εκπομπές ρύπων, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με χειραγώγηση και από την Audi και οι οποίες πυροδότησαν νέο γύρο μηνύσεων από πελάτες.

Τουλάχιστον δύο νέες ομαδικές αγωγές καταναλωτών κατατέθηκαν πρόσφατα σε αμερικανικά ομοσπονδιακά δικαστήρια κατά της Audi, στο Ιλινόι και τη Μινεσότα. Όπως υποστηρίζουν οι ενάγοντες, η Audi εξαπάτησε τους πελάτες δηλώνοντας χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, σε αρκετά από τα πιο δημοφιλή sedan και SUV της.

Οι νέες αγωγές κατατέθηκαν έπειτα από καινούριους ισχυρισμούς για χειραγώγηση δοκιμών ρύπων από τη μονάδα της VW, κάτι που αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της Wall Street Journal νωρίτερα αυτό το μήνα και επιβεβαιώθηκε από Volkswagen και Audi μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Περισσότερα εδώ.