Επιτυχής εκτόξευση Galileo: ισχυρότερη ευρωπαϊκή παρουσία στο διάστημα
21 Νοεμβρίου, 2016
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ
23 Νοεμβρίου, 2016

Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ για την Ευρώπη: 154 δισ. ευρώ σε νέες επενδύσεις μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων

Σχεδόν δύο χρόνια από την ανακοίνωση της Επιτροπής Γιούνκερ σχετικά με το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη, οι επενδύσεις που αναμενόταν να τεθούν σε εφαρμογή από το Σχέδιο τώρα ανέρχονται σε 154 δισ. ευρώ, το ήμισυ σχεδόν των αρχικά προβλεφθέντων 315 δισ. ευρώ.

Οι πράξεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) τώρα αντιπροσωπεύουν συνολική χρηματοδότηση ύψους 27,5 δισ. ευρώ και εντοπίζονται σε 27 κράτη μέλη. Τα στοιχεία αυτά ακολουθούν τη συνεδρίαση, αυτή την εβδομάδα, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το οποίο ενέκρινε 17 νέα έργα για χρηματοδότηση από το ΕΤΣΕ, κατά τη σύσταση της ανεξάρτητης Επιτροπής Επενδύσεων του ΕΤΣΕ. Η ΕΤΕπ έχει ήδη εγκρίνει 151 έργα υποδομής για χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ, ύψους 19,8 δισ. ευρώ. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) έχει εγκρίνει 234 συμφωνίες χρηματοδότησης, με συνολική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ, ύψους 7,7 δισ. ευρώ. Περίπου 377 000 ΜΜΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης αναμένεται να επωφεληθούν.

Περισσότερα εδώ.