ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ”
25 Νοεμβρίου, 2016
Προς σκληρό Brexit φαίνεται πως προσανατολίζονται οι 27 της ΕΕ
26 Νοεμβρίου, 2016

Γαλλία: Υψηλή η συμμετοχή για εκλογή υποψηφίου προέδρου από την κεντροδεξιά

Οι τρεις επικρατέστεροι για περάσουν στον επόμενο γύρο είναι οι Αλέν Ζυπέ, ο Νικόλα Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός του Φρανσουά Φιγιόν. Την επόμενη Κυριακή ο τελευταίος γύρος.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα έφτασε η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις σημερινές προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, καθώς πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν για τον νέο κεντροδεξιό υποψήφιο. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το 70% των 10.228 εκλογικών τμημάτων που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς είπε ότι περίπου την ίδια ώρα παρατήρησε μεγάλες ουρές σε εκλογικά τμήματα στο Παρίσι. Οι κάλπες θα παρέμειναν ανοιχτές μέχρι τις 19.00 (20.00 ώρα Ελλάδας). Σημειώνεται πως στις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού κόμματος το 2012 συμμετείχαν 2,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Ο πρώτος γύρος που διεξήχθη σήμερα θα αναδείξει τους δυο υποψηφίους, οι οποίοι θα αναμετρηθούν ξανά την επόμενη Κυριακή στις 27 Νομεβρίου.

Το επικρατέστερο τρίο ήταν: ο Αλέν Ζυπέ, ο Νικόλα Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός του Φρανσουά Φιγιόν. Ανάμεσα σε αυτούς το αδιαμφισβήτητο φαβορί ήταν ο Αλέν Ζυπέ, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις.

Περισσότερα εδώ.