Κυπριακό: Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία στο Μοντ Πελεράν
26 Νοεμβρίου, 2016
Οι Σοσιαλδημοκράτες ψάχνουν τον αντίπαλο της Μέρκελ
26 Νοεμβρίου, 2016

Η πάταξη της διαφθοράς ως μέσο αντιμετώπισης του λαϊκισμού

Ο λαϊκιστικός λόγος παραπλανά χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι φαίνεται να αποδέχονται το αφήγημα που περιγράφει τους αξιωματούχους της ΕΕ ως διεφθαρμένους. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι η ΕΕ έχει σημειώσει θετικές επιδόσεις στην καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ είναι αναγκαία η περαιτέρω διαφάνεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο λαϊκισμός, αναφέρει ο επικεφαλής της Transparency International.

Σε συνέχεια της δημοσίευσης του Παγκόσμιου Βαρόμετρου της Διαφθοράς για το 2016 την προηγούμενη εβδομάδα, ο Carl Dolan, διευθυντής του Γραφείου της Transparency International στην ΕΕ, δήλωσε ότι το δυνατό χαρτί στις εκστρατείες του Trump και του Farage αποτέλεσε η ρητορεία εναντίον των διεφθαρμένων ελίτ .

Ο Dolan υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ανησυχούν περισσότερο για τη διαφθορά κυβερνητικών αξιωματούχων από ο,τι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις ή την οικονομική κατάρρευση.

«Η πρόκληση τώρα είναι να ανακόψουμε το αφήγημα ενάντια στη διαφθορά από εθνικιστικές και εξτρεμιστικές ομάδες, ενώ οι κυβερνήσεις και οι φιλελεύθεροι θεσμοί να διαμορφώσουν αξιόπιστες, μακροπρόθεσμες και ορατές πολιτικές κατά της διαφθοράς», ανέφερε.

Περισσότερα εδώ.