To EK διέταξε το Ukip να επιστρέψει κονδύλια που χρησιμοποίησε για το Brexit
26 Νοεμβρίου, 2016
Η πάταξη της διαφθοράς ως μέσο αντιμετώπισης του λαϊκισμού
26 Νοεμβρίου, 2016

Κυπριακό: Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία στο Μοντ Πελεράν

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, στο Μον Πελερίν της Ελβετίας. Οι συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, κατέρρευσαν καθώς δεν επετεύχθη συμφωνία επί των κριτηρίων για το εδαφικό, ώστε αυτά να μπορούσαν να αποτυπωθούν σε χάρτη.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, έγραψε αργά το βράδυ στο Twitter, ότι «δυστυχώς δεν υπήρξε κατάληξη στα κριτήρια επί του εδαφικού», σχετικά με τις διαπραγματεύσεις των ηγεσιών των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, στα κριτήρια που αφορούν στο ποσοστό εδάφους των συνιστωσών πολιτειών, στον αριθμό επιστροφής προσφύγων και στο ποσοστό ακτογραμμής.

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο αναφέρεται ότι δεν μπόρεσαν να επιτευχθούν οι αναγκαίες περαιτέρω συγκλίσεις σχετικά με τα κριτήρια για την εδαφική αναπροσαρμογή, που θα ανοίξει το δρόμο για την τελευταία φάση των συνομιλιών, ενώ οι δύο πλευρές αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Κύπρο και να συνεχίσουν την προσπάθεια, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Η συνάντηση είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Δευτέρας στην Ελβετία, στις 18:40 τοπική ώρα, με 40 λεπτά καθυστέρηση, ενώ διεκόπη μετά περίπου μιάμιση ώρα καθώς οι ηγέτες μετείχαν σε κοινό δείπνο.

Περισσότερα εδώ.