Ερντογάν: Όχι στην ΕΕ πάση θυσία, υπάρχει και η «Σαγκάη 5»
26 Νοεμβρίου, 2016
Μέρκελ: Είμαι μέρος της λύσης στο προσφυγικό – Διανύουμε δύσκολους καιρούς
26 Νοεμβρίου, 2016

Μεγάλη νίκη Φιγιόν στις εκλογές για τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς

Οι πρώην πρωθυπουργοί Φρανσουά Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ κερδίζουν τον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2017, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

Με βάση την καταμέτρηση των ψήφων στα 8.400 από τα 10.229 εκλογικά τμήματα, ο Φιγιόν συγκεντρώνει ποσοστό 44% και ο Ζιπέ έρχεται στη δεύτερη θέση με 28,1%. Ο Νικολά Σαρκοζί είναι τρίτος, με ποσοστό 21,1%.

Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που θεωρείτο φαβορί μαζί με τον Ζιπέ, δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο των προκριματικών, όπου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους οι δύο πρώην πρωθυπουργοί. Ο ίδιος παραδέχτηκε την ήττα του και δήλωσε πως στηρίζει τον Φρανσουά Φιγιόν για την υποψηφιότητα του προέδρου.

Aπό την πλευρά του, ο Αλέν Ζιπέ, που ήρθε δεύτερος στις προκριματικές για το χρίσμα της γαλλικής δεξιάς, θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης για να σταματήσει την πορεία της ακροδεξιάς προς την εξουσία. Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι θέλει να ενώσει τους Γάλλους προωθώντας αξιόπιστες, δίκαιες μεταρρυθμίσεις.

Περισσότερα εδώ.