Ο Γκάμπριελ αμφισβητεί την πολιτική λιτότητας του Σόιμπλε
5 Δεκεμβρίου, 2016
Επέκταση και ευελιξία του «Σχεδίου Γιούνκερ» προτείνει η Επιτροπή
5 Δεκεμβρίου, 2016

Οδηγός για τις προκριματικές εκλογές των Σοσιαλιστών στη Γαλλία

Η Δεξιά επέλεξε το Φρανσουά Φιγιόν. Τώρα ήρθε η σειρά της γαλλικής αριστεράς να επιλέξει τον υποψήφιό της για τις προεδρικές εκλογές του 2017. Όπως αναφέρει η συνεργάτης της EurActiv La Tribune, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι εταίροι του θα ξεκινήσουν τη διαδικασία επιλογής υποψηφίου προέδρου μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Η διαδικασία είναι κοινός τόπος για τη γαλλική αριστερά, η οποία οργάνωσε τις πρώτες εσωκομματικές εκλογές της χώρας το 2011, προσελκύοντας 2,6 εκατ. ψηφοφόρους στον πρώτο γύρο και 2,9 εκατ.  στο δεύτερο.

Η Λαϊκή Συμμαχία

Η Λαϊκή Συμμαχία (BAP) είναι ένας συνασπισμός των αριστερών πολιτικών κομμάτων τα οποία θα συνασπιστούν για τις προεδρικές εκλογές. Με κέντρο το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), το BAP αντιπροσωπεύει επίσης άλλα μεγάλα κεντροαριστερά και περιβαλλοντικά κινήματα της Γαλλίας ,τη  Génération écologie, το Δημοκρατικό Μέτωπο και το Κόμμα των Οικολόγων, το οποίο προέκυψε από ένα σχίσμα στο εσωτερικό της παράταξης Ευρώπης Οικολογία / Πράσινοι.

Οι υποψηφιότητες θα κλειδώσουν στις 17 Δεκεμβρίου.

Η ψηφοφορία δεν είναι ανοικτή σε όσους προσέλθουν. Για να γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα, οι υποψήφιοι πρέπει να λάβουν την υποστήριξη είτε:

του 5% των Σοσιαλιστών βουλευτών,

του 5% των τακτικών μελών του Εθνικού Συμβουλίου,

του 5% των δημάρχων των πόλεων με περισσότερους από 10.000 κατοίκους σε δέκα διαμερίσματα και τέσσερις περιοχές,

ή του 5% των περιφερειακών και νομαρχιακών συμβούλων από δέκα διαμερίσματα και τέσσερις περιοχές.

Οι υποψήφιοι έχουν διορία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να καταθέσουν τα έγγραφά τους στο οργανωτικό των προκριματικών, το οποίο θα παρουσιάσει τη λίστα των φιναλίστ στις 17 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα εδώ.