Διχογνωμία Επιτρόπων για την κληρονομιά του Κάστρο
5 Δεκεμβρίου, 2016
Ντράγκι: Προς όφελος της ευρωζώνης μία λύση για το ελληνικό χρέος
5 Δεκεμβρίου, 2016

Χάρτη με χώρες της ΕΕ υπέρ και κατά της Ρωσίας σχεδίασαν οι ευρωβουλευτές

Η ψηφοφορία  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή ψήφισμα για την Ρωσία οδήγησε στην σχεδίαση ενός  χάρτη, ο οποίος απεικονίζει ποιες χώρες έχουν  τους πιο φιλορώσους ή αντιρώσους ευρωβουλευτές. Η ιστοσελίδα Vote Watch μας επιτρέπει να δούμε πως ακριβώς ψήφισε ο κάθε ευρωβουλευτής και ποιοι είναι οι «αντιρρησίες».

Το Ευρωκοινοβούλιο πέρασε στις 23 Νοεμβρίου την πολωτική «Στρατηγική ανακοίνωση της ΕΕ για την αντιμετώπιση της αντιευρωπαϊκής προπαγάνδας από τρίτα μέρη». Το ψήφισμα βασίστηκε σε προσχέδιο της Πολωνής ευρωβουλευτή Άννα Ελιζαμπέτα Φοτύγκα (PiS) και δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στη Ρωσία (επίσης κάνει λόγο για την προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους), αλλά σε γενικές γραμμές χώρισε τους ευρωβουλευτές σε δυο στρατόπεδα – αυτούς που υποστήριξαν την άποψη ότι η Ρωσία επιδιώκει πόλεμο στοχεύοντας στην καταστροφή της ΕΕ και σε αυτούς που σκέφτηκαν ότι αυτή η γλώσσα μπορεί μόνο να είναι αντιπαραγωγική.

Η ψήφος εγκρίθηκε με 304 ψήφους υπέρ και 179 κατά και με πολύ μεγάλο αριθμό αποχής (208).

(Με κόκκινο χρώμα απεικονίζονται οι χώρες που αντιτάχθηκαν περισσότερο στο ψήφισμα, ενώ οι χώρες που το υποστήριξαν περισσότερο με σκούρο πράσινο.)

Περισσότερα εδώ.