Το παρασκήνιο της απόσυρσης του Ολάντ
6 Δεκεμβρίου, 2016
Ο Πούτιν περιορίζει την αντιδυτική ρητορική, αναμένοντας τον Τραμπ
6 Δεκεμβρίου, 2016

Για αυτοκίνητα βόμβες από το ISIS προειδοποιεί η Europol

Τα τρομοκρατικά δίκτυα όπως αυτό του Ισλαμικού Κράτους εξελίσσουν τις τακτικές τους για να επιτεθούν σε ευάλωτους στόχους στην Ευρώπη, με πιθανή τη χρήση αυτοκινήτων βομβών, προειδοποίησε η Europol σήμερα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Οι επιθέσεις των τζιχαντιστών στα κράτη μέλη της ΕΕ δεν έχουν ακόμη εμπλέξει «τη χρήση εκρηκτικών, τα οποία είτε προέρχονται από υλικά εμπορίου είτε είναι στρατιωτικών προδιαγραφών, σε αυτοκίνητα» όπως συμβαίνει στην Συρία ή το Ιράκ, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσίευσε η The Hague.

Αλλά «με δεδομένο το γεγονός ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στις χώρες της Μέσης Ανατολής τείνουν να αντιγράφονται από τους τρομοκράτες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη…. Γίνεται αντιληπτό ότι οι ομάδες των τζιχαντιστών θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα μέσα κάποια στιγμή» δήλωσε η Europol.

Η οργάνωση υπεύθυνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι πριν από ένα χρόνο και στις Βρυξέλλες το Μάϊο σχεδίαζε να ακολουθήσει αυτές τις τακτικές μέχρι που οι ενέργειες της αστυνομίας τους εξανάγκασαν να αλλάξουν τα σχέδιά τους, ανέφερε η έκθεση.

Η 14-σέλιδη έκθεση, επίσης ανέφερε ότι οι ειδικοί στα θέματα αντιτρομοκρατίας προβληματίζονται για το ενδεχόμενο η πολύπαθη Λιβύη να εξελιχθεί σε «ένα δεύτερο ορμητήριο για το ISIS μετά την Συρία, για επιθέσεις στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική».

Οι Ειδικοί περιμένουν ότι ο ISIS θα ξεκινήσει να σχεδιάζει και να εξαπολύει επιθέσεις από τη Λιβύη όταν ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους να καταλάβουν την περιοχή και να εξουδετερώσουν τους τοπικούς τους αντιπάλους

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν 667 υπόπτους για υποτιθέμενες τζιχαντιστικές δραστηριότητες το 2015, προσέθεσε η έκθεση.

Διαθέσιμο εδώ.