Τα Βαλκάνια με νέα στρατηγική για την ένταξη τους στην ΕΕ
6 Δεκεμβρίου, 2016
Πυραυλικές δοκιμές της Ουκρανίας κοντά στην Κριμαία. Αντιδρά η Ρωσία
6 Δεκεμβρίου, 2016

«Θερμή» συνάντηση Πιτέλα-Κουρουμπλή στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον επικεφαλής της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και πλέον υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωβουλής, κ. Τζιάνι Πιτέλα, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στον απόηχο της χθεσινής απόφασης του Ιταλού να υποβάλει επίσημη υποψηφιότητα εκ μέρους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Ο Έλληνας Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του κ. Πιτέλα να διεκδικήσει την Προεδρία της Ευρωβουλής και τόνισε ότι ήταν μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση διότι πρέπει να αποφευχθεί ένα μονοπώλιο της ευρωπαϊκής δεξιάς στα κορυφαία θεσμικά όργανα της ΕΕ.

«Με μια εκλογή Πιτέλα στην Προεδρία της Ευρωβουλής, ενός πραγματικού φίλου της Ελλάδας που στάθηκε δίπλα μας τόσο στην οικονομική κρίση αλλά και στο προσφυγικό, η λιτότητα θα έρθει πιο κοντά στο τέλος της», δήλωσε στην EurActiv στις Βρυξέλλες ο Έλληνας Υπουργός.

Περισσότερα εδώ.