Κλιματική Αλλαγή: ήρθε η ώρα για την ΕΕ να πιέσει τον Τραμπ
6 Δεκεμβρίου, 2016
Νικητές και χαμένοι του Ιταλικού δημοψηφίσματος
6 Δεκεμβρίου, 2016

Σόιμπλε: Μακρύς ο δρόμος της Ελλάδας – Kαθησυχαστικός για Ιταλία

«Να δούμε το θέμα χαλαρά… αυτά έχουν τα δημοψηφίσματα, αυτά έχει η δημοκρατία» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών για το ιταλικό δημοψήφισμα.

«Είναι μακρύς ο δρόμος για να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών η Ελλάδα» διεμήνυσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος τη Δευτέρα στο Eurogroup, παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις επιπτώσεις του ιταλικού δημοψηφίσματος.

Νομίζω ότι σημαντικό να υπάρχουν μεταρρυθμίσεις, και να εφαρμοστούν, για να γίνει ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία και να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και αυτός είναι μακρύς δρόμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος, που οδήγησε στην ήττα του Ματέο Ρέντζι, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ σχολίασε: «η κατάσταση και οι αντιδράσεις είναι αναμενόμενες. Σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση γιατί η Ιταλία χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση που να δώσει συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται…» «Δεν είναι δύσκολα τα πράγματα, βλέπουμε το θέμα χαλαρά… αυτά έχουν τα δημοψηφίσματα, αυτά έχει η δημοκρατία, έτσι είναι τα πράγματα, ήταν τεταμένη ίσως η (προεκλογική) συζήτηση)». «Δεν πιστεύω ότι (το αποτέλεσμα) θα έχει ιδιαιτέρες επιπτώσεις στην κυβέρνηση» σχολίασε δε.

Περισσότερα εδώ.