Τέλος της πολιτικής κρίσης στη Ρουμανία μετά τη νέα κυβέρνηση;
7 Ιανουαρίου, 2017
Frontex: η Ελλάδα κωλυσιεργεί στην επιστροφή προσφύγων
7 Ιανουαρίου, 2017

Γαλλία: Σύστημα καρτών για την καταπολέμηση της παράνομης εργασίας

Η Γαλλία έχει ξεκινήσει την έκδοση επαγγελματικών καρτών για τους εργαζόμενους στην οικοδομή στο πλαίσιο προγράμματος το οποίο θα γίνει υποχρεωτικό φέτος. Ο στόχος είναι η καταπολέμηση της παράνομης εργασίας και της παράνομης απόσπασης εργαζομένων στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός Bernard Cazeneuve και ο υπουργός Εργασίας Myriam El Khomri την Τετάρτη (4 Ιανουαρίου) παρέδωσαν τις πρώτες από αυτές τις νέες κάρτες σε υπάλληλο κατασκευαστικής εταιρίας. Οι κάρτες παράγονται στην ίδια εγκατάσταση εκτύπωσης υψηλής ασφαλείας, στην Flers-en-Escrébieux, όπου επίσης εκτυπώνονται τα διαβατήρια, οι ταυτότητες και οι κάρτες καυσαερίων.

Με την σθεναρή υποστήριξη από τους εργοδότες στους τομείς των κατασκευών και των δημοσίων έργων καθόλη τη διαδικασία ανάπτυξης τους εδώ και δέκα χρόνια, οι εν λόγω επαγγελματικές κάρτες θα φέρουν μια φωτογραφία, προσωπικά στοιχεία του εργαζόμενου και του εργοδότη, καθώς και ένα μοναδικό bar code το οποίο θα μπορεί να διαβαστεί από τους επιθεωρητές χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά.

Περισσότερα εδώ.