Αντιδρά η Επιτροπή στην ανάθεση ουγγρικού πυρηνικού προγράμματος σε ρωσική εταιρία
12 Ιανουαρίου, 2017
Μέι: Δεν είναι ασαφής η στρατηγική μας
12 Ιανουαρίου, 2017

Γκάμπριελ: Yπαρκτό σενάριο η κατάρρευση της Ευρώπης

Η επιμονή της Γερμανίας για λιτότητα στην ευρωζώνη έχει διαιρέσει την Ευρώπη περισσότερο από ποτέ και ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι πλέον αδιανόητη, δήλωσε ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Σίγκμαρ Γκάμπριελ στην Der Spiegel.

Ο Γκάμπριελ, το κόμμα του οποίου (Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συμμετέχει στην κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού της Καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ, δήλωσε ότι οι επίπονες προσπάθειες χωρών όπως η Γαλλία και η Ιταλία για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους ενέχουν πολιτικούς κινδύνους.

«Ρώτησα κάποτε την καγκελάριο, τι θα ήταν πιο δαπανηρό για τη Γερμανία: να επιτραπεί στη Γαλλία να έχει μισή ποσοστιαία μονάδα παραπάνω έλλειμμα, ή η Μαρί Λεπέν να εκλεγεί πρόεδρος», είπε, αναφερόμενος στην επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. «Ακόμη και σήμερα, εξακολουθεί να μου χρωστάει μια απάντηση», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, του οποίου το SPD υποστηρίζει τη μεγαλύτερη έμφαση στις επενδύσεις, ενώ οι συντηρητικοί της Μέρκελ να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη δημοσιονομική πειθαρχία ως θεμέλιο για την οικονομική ευημερία.

Περισσότερα εδώ.