Γκάμπριελ: Yπαρκτό σενάριο η κατάρρευση της Ευρώπης
12 Ιανουαρίου, 2017
Κομισιόν: Ανεπαρκής η κατάσταση στα κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα
12 Ιανουαρίου, 2017

Μέι: Δεν είναι ασαφής η στρατηγική μας

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε την Κυριακή πως θα παρουσιάσει τη στρατηγική της για το Brexit μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, ενώ αρνήθηκε ισχυρισμούς πως είναι «ασαφής» στην επιδίωξη της για «τη σωστή σχέση με την ΕΕ», όπως σχολίασε.

Στην πρώτη συνέντευξή της για το νέο έτος, η Μέι δεν ανταποκρίθηκε στις ολοένα αυξανόμενες εκκλήσεις επιχειρηματικών ηγετών, βουλευτών και ηγετών της αντιπολίτευσης για περισσότερες λεπτομέρειες επάνω στην στρατηγική εξόδου που καταστρώνει η κυβέρνησή της, ενώ προσέφερε μόνο μια δέσμευση πως θα επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Η πρωθυπουργός επανέλαβε πως το κρίσιμο και για τα δύο μέρη σημείο του debate –το αν θα δοθεί προτεραιότητα στην αναχαίτιση της μετανάστευσης στη Βρετανία έναντι της πρόσβασης στην κοινή αγορά- δεν είναι «διττή επιλογή» και ότι η χώρα δε θα κρατήσει «κομμάτια» της ευρωπαϊκής συμμετοχής.

«Πρώτ’ απ’ όλα θα παρουσιάσω κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες τις ερχόμενες εβδομάδες, ενόψει της ενεργοποίησης του Άρθρου 50», τόνισε σύμφωνα με το Reuters. «Αυτό που λέω, είναι πως πιστεύω πως είναι λάθος να το βλέπουμε αυτό ως διττό θέμα, δηλαδή ότι είτε έχεις έλεγχο της μετανάστευσης ή έχει μια καλή εμπορική συμφωνία –δεν το βλέπω ως διττό θέμα», πρόσθεσε ωστόσο.

Η Μέι δήλωσε πως στοχεύει σε μια «φιλόδοξη συμφωνία», απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του πρώην Βρετανού απεσταλμένου στην ΕΕ, Ιβάν Ρότζερς, ότι η κυβέρνησή της είναι «ασαφής» στην προσέγγισή της, σε κάποιες από τις πιο σημαντικές διαπραγματεύσεις που έχει διεξάγει η χώρα από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

Περισσότερα εδώ.