Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης – Αποστολή και αρχές
19 Απριλίου, 2017
Αγγίζουν τις 2.000 οι επαναπροωθήσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας
19 Απριλίου, 2017

Νευρικότητα στις αγορές για τις εκλογές στη Γαλλία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι προεδρικές εκλογές γίνονται όλο και πιο αμφίρροπες  ενώ οι χρηματοπιστωτικές αγορές ανησυχούν σχετικά με την αυξανόμενη δημοτικότητα ακροαριστερού υποψήφιου ο οποίος θέλει να θέσει την συμμετοχή της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε δημοψήφισμα.

Οι επενδυτές έχουν εδώ και καιρό ανησυχούν για ενδεχόμενη εκλογή της Μαρίν Λεπέν η οποία έχει υποσχεθεί ένα δημοψήφισμα για το αν η Γαλλία πρέπει να εγκαταλείψει την ΕΕ και το ευρώ.

Στην ίδια λίστα εντάχθηκε επίσης ο αριστερός Μελανσόν, ο οποίος έχει σημειώσει άνοδο στις δημοσκοπήσεις μετά τις καλές εμφανίσεις του στα δύο ντιμπέιτ.

Ο Μελανσόν, ο οποίος στηρίζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, επιθυμεί επίσης ένα δημοψήφισμα για την συμμετοχή στην ΕΕ μετά από μια προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των συνθηκών της ΕΕ.

Η τελευταία δημοσκόπηση του IFOP την Τετάρτη έδειξε ότι η Λεπέν θα κερδίσει το Μακρόν με 23,5% στον πρώτο γύρο στις 23 Απριλίου. Τόσο η Λεπέν όσο και Μακρόν χάνουν από μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση (11 Απριλίου), ενώ ο Φιγιόν παραμένει σταθερός στο 19% και ο Μελανσόν αμετάβλητος στο 18,5%.

Λεπέν και Μακρόν περνούν το δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου, όπου οι δημοσκοπήσεις λένε ότι Μακρόν θα νικήσει εύκολα την Λεπέν.

Περισσότερα εδώ.