Europressive Newsletter Απρίλιος 2017
6 Μαΐου, 2017
Περισσότερο δυσαρεστημένοι αλλά με υψηλότερες προσδοκίες από την ΕΕ οι Έλληνες
14 Μαΐου, 2017

«Η πορεία της Ευρωπαϊκής Ενοποιητικής Διαδικασίας 60 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης ΕΟΚ στην Ρώμη»

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Βορείου Αιγαίου συνδιοργάνωσαν την Τρίτη 9 Μάϊου και ώρα 19:00 μ.μ., με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, συζήτηση με θέμα: «Η πορεία της Ευρωπαϊκής Ενοποιητικής Διαδικασίας 60 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης ΕΟΚ στην Ρώμη» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου (Μικράς Ασίας 24, Κιόσκι).

Η έναρξη της εκδήλωσης, που ήταν πολυπληθής, έγινε με εισαγωγική ομιλία του Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητή Πάνο Γρηγορίου ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή των πιστοποιητικών φοίτησης του Ευρωπαϊκού Μαθήματος Jean Monnet «Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια και Θεμελιώδη Δικαιώματα» στους συμμετέχοντες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εξεταστική διαδικασία. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι καθηγητές της Σχολής κκ. Κ. Ζώρας, Σ. Χτούρης, Γ. Σιδηρόπουλος και Δ. Μπάλλας.

Τέλος, ακολούθησε αφιέρωμα στα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης με προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού