Πρόταση της Επιτροπής για διατήρηση προσωρινών ελέγχων στο χώρο Σένγκεν για τρεις ακόμη μήνες
14 Μαΐου, 2017
Ως “Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000” καθιερώνεται η 21η Μαΐου
4 Ιουνίου, 2017

H Ευρώπη μου, τα δικαιώματά μου: Διαγωνισμός φωτογραφίας που διοργανώνει η Ομάδα PES της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Ποια είναι τα θεμελιώδη δικαιώματά μας; Αξίζει τον κόπο να αγωνιζόμαστε για αυτά; Πρέπει να απεμπολήσουμε ορισμένα δικαιώματα για να διατηρήσουμε κάποια άλλα; Υπάρχουν δικαιώματα που ισχύουν μόνο για λίγους επίλεκτους και όχι για όλους; Αγωνιστείτε λοιπόν για τα δικαιώματά σας, πάρτε τη φωτογραφική σας μηχανή και αρχίστε να βγάζετε φωτογραφίες!

Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός φωτογραφίας «Η Ευρώπη μου, τα δικαιώματά μου» προσκαλεί ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους να αποτυπώσουν σε μια φωτογραφία την ερμηνεία τους για αυτό το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα. Για να αντλήσουν ιδέες οι συμμετέχοντες, δημιουργήθηκε ένα «σύννεφο έμπνευσης» στον ιστότοπο του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2017, είναι ανοικτός σε όλους τους διαμένοντες στην ΕΕ, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Αξιοποιήστε την ευκαιρία που σας προσφέρεται για να κερδίσετε φωτογραφικό εξοπλισμό της επιλογής σας, μέγιστης αξίας 2.000 ευρώ, καθώς και ένα τριήμερο πολιτιστικό ταξίδι στις Βρυξέλλες για δύο άτομα.

Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα επιλεχθούν από κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από μέλη της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), η οποία εκπροσωπεί τοπικές και περιφερειακές αρχές από όλη την ΕΕ, και από επαγγελματίες του χώρου της φωτογραφίας. Επιπλέον, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει έναν τέταρτο νικητή τον Σεπτέμβριο του 2017, με διαδικτυακή ψηφοφορία μέσω της σελίδας μας στο Facebook.

Οι νικητές θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε τελετή βράβευσης που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες το τέταρτο τρίμηνο του 2017, κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα ονόματά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, καθώς και για την απόκτηση πρόσβασης σε υλικό προώθησης, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του διαγωνισμού.

Οι νικητήριες φωτογραφίες από τους διαγωνισμούς των προηγουμένων ετών είναι διαθέσιμες στον λογαριασμό της Ομάδας PES της ΕτΠ στο Flickr.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Samy Benomran
Samy.benomran@cor.europa.eu
+32 2 282 22 37

Katja Turck
Katja.turck@cor.europa.eu
+32 2 282 21 69

 

Διαθέσιμο εδώ.