CityCrop: Ελληνική διάκριση στην Eurovision των Startups!
8 Ιουνίου, 2017
Ολοκλήρωση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών: Νέες πρωτοβουλίες με βάση την έως τώρα πρόοδο
8 Ιουνίου, 2017

Επένδυση 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση 69 μικρών καινοτόμων επιχειρήσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα τον κατάλογο με τις 69 καινοτόμες μικρές επιχειρήσεις από 21 χώρες, που θα λάβουν συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ για τη φάση 2 τουΜηχανισμού για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις από το εμβληματικό πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020».

Μεταξύ αυτών και στο πλαίσιο της θεματικής που αφορά την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων στους τομείς της δράσης για το κλίμα, του περιβάλλοντος καθώς και τη αποδοτικότητας πόρων και πρώτων υλών, επιλέχθηκε μία ελληνική εταιρεία, η ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ Τεχνολογίες Ανακύκλωσης Ε.Π.Ε., η οποία θα λάβει 983.675 ευρώ για το έργο PROMETHEUS.

Η χρηματοδότηση στο πλαίσιο της φάσης 2 του μέσου για τις ΜΜΕ δίνει στις εταιρείες τη δυνατότητα να επενδύσουν σε δραστηριότητες καινοτομίας όπως επίδειξη, δοκιμές, πιλοτικές εφαρμογές, αναβάθμιση και μικρογράφηση, καθώς και την ανάπτυξη ενός ώριμου επιχειρηματικού σχεδίου για το προϊόν τους.

Από την έναρξη του προγράμματος την 1η Ιανουαρίου 2014, 710 ΜΜΕ έχουν επιλεγεί για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της φάσης 2.

Περισσότερα εδώ.