Ένωση Ασφάλειας: Αυστηρά μέτρα κατά της παράνομης εισαγωγής πολιτιστικών αγαθών για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας
19 Ιουλίου, 2017
Α. Περουλάκης: “Με €11 δισ. στηρίζει η Κομισιόν την Ελλάδα από το 2015”
19 Ιουλίου, 2017

Α. Περουλάκης: “Απαραίτητη η διάχυση των ευκαιριών αλλά και η διαφάνεια των διαδικασιών”

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ε.Ε. στην Ελλάδα μίλησε στον Alpha TV στον Χρυσόστομο Μπίκατζικ στην εκπομπή Eurodata (11/07/2017)

Αρχικά, ο κ. Περουλάκης σημείωσε πως η Ελλάδα έχει λάβει χρηματοδότηση για αναπτυξιακά έργα μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι χρειάστηκε να της χορηγηθεί κατ’ εξαίρεση ρευστότητα μετά το καλοκαίρι του 2015 ύψους 2 δις ευρώ, συμπλήρωσε δε πως από το 2015 έως και το 2017 έχουν δοθεί 11 δις ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό ως εισροές στην Ελλάδα. Στην συνέχεια, τόνισε, ότι τα χρήματα δίδονται για την υλοποίηση κυρίως του ΕΣΠΑ και δράσεων της αγροτικής παραγωγής, αλλά και προγραμμάτων όπως το Erasmus, το Life, το Horizon κ.ά.

Ο κ. Περουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη διάχυσης των ευκαιριών αλλά και διαφάνειας των διαδικασιών για την καλύτερη λειτουργία των προγραμμάτων, προϋποθέσεις που αποτελούν καταρχάς υποχρέωση των κρατών μελών, ενώ έδωσε έμφαση λέγοντας πως κατά τη χάραξη των πρωτοβουλιών “είναι βασικό να λαμβάνεις τη γνώμη των ανθρώπων που θες να βοηθήσεις”, το όποιο χαρακτήρισε αναγκαίο για την σωστή διεκπεραίωση των προγραμμάτων.

Τέλος, αναφέρθηκε στην μεγάλη απορροφητικότητα των χρημάτων, η οποία έγκειται στην έλλειψη πόρων στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ και τη συμβολή του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος χρησιμοποίησε την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα ως μοχλό χορήγησης δανείων με σκοπό την υλοποίηση επενδυτικών έργων.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη εδώ: http://www.alphatv.gr/shows/informative/eurodata/webtv/110717

Περισσότερα εδώ.