Χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ για τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα – Υπογραφή δανείου 24 εκατ. ευρώ μεταξύ της ΕΤΕπ και του Ομίλου Τέρνα Ενεργειακή
25 Ιουλίου, 2017
Επίσκεψη της Ύπατης Εκπροσώπου και Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Federica MOGHERINI στην Αθήνα
25 Ιουλίου, 2017

Ανάληψη δράσης για 40% τουλάχιστον αντιπροσώπευση των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

Ένας νέος Χάρτης για την Πολυμορφία και την Ένταξη και νέες ενέργειες προκειμένου το ποσοστό των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις να φτάσει τουλάχιστον το 40% μέχρι το 2019 είναι τα δυο κύρια στοιχεία της νέας στρατηγικής ανθρώπινων πόρων της Επιτροπής.

Στόχο έχει να δημιουργήσει καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για όλους – για τις γυναίκες, τα άτομα με αναπηρίες, τις λεσβίες, τους ομοφυλόφιλους, τους αμφιφυλόφιλους, τους διεμφυλικούς ή τους μεσοφυλικούς (ΛΟΑΔΜ), καθώς και για τα μέλη του προσωπικού μεγαλύτερης ηλικίας. Θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα ώστε να αξιοποιηθεί κατά τον βέλτιστο τρόπο το ταλέντο όλων των υπαλλήλων της Επιτροπής.

Ο Επίτροπος κ. Γκίντερ Έτινγκερ, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους, δήλωσε: «Θέλουμε το προσωπικό μας να χαίρει εκτίμησης και αποδοχής, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό ή αναπηρία. Εάν στηριχτούμε σε αυτήν την πολυμορφία, θα καταστούμε περισσότερο καινοτόμοι και θα επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες μας.» Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στο δελτίο τύπου (στην αγγλικήγαλλική και γερμανική γλώσσα) καθώς και στο MEMO.

Διαθέσιμο εδώ.