Το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Σχέδιο Juncker- ευκαιρίες για την Λήμνο
26 Ιουλίου, 2017
Αυξάνεται η προτίμηση των Ευρωπαίων στο ηλεκτρονικό διασυνοριακό εμπόριο
27 Ιουλίου, 2017

Επίσκεψη της Ύπατης Εκπροσώπου και Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Federica MOGHERINI στην Αθήνα

H Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής & πολιτικής ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Federica Mogherini, επισκέφθηκε την Αθήνα στις 21 Ιουλίου 2017.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η κ. Μogherini, συνατήθηκε με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 12:00, Μέγαρο Μαξίμου).

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Κοτζιά. Μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, ενώ ακολούθησαν κοινές δηλώσεις στον Τύπο (ώρα 13:30, Υπουργείο Εξωτερικών).

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Mogherini στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

 H  Ευρωπαϊκή Ένωση απολαμβάνει μεν την διαρκή ειρήνη που ενέπνευσε τους οραματιστές της, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερες προκλήσεις  σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας εξαιτίας των κρίσεων, απειλών και εμπόλεμων καταστάσεων εκτός των συνόρων της. Είναι ιδιαίτερου συμβολισμού και μείζονος σημασίας η επίσκεψη της  Ύπατης Εκπροσώπου και Αντιπροέδρου  της ΕΕ  Φεντερίκα Μογκερινι στη χώρα μας, σε μια τόσο ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή. Υπογραμμίζει την παρά τω πλευρώ της Ελλάδας στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνούς ασφάλειας και συνεργασίας. Την καλωσορίζω και είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει σε αυτή την συγκυρία επί τα βελτίω η παρουσία και οι επαφές της εδώ”. 

Περισσότερα εδώ.