Παρουσίαση προγράμματος ESTIA
8 Αυγούστου, 2017
Μια ευρωπαϊκή άνοιξη; Το τελευταίο τακτικό ευρωβαρόμετρο δείχνει ότι η αισιοδοξία αυξάνεται
8 Αυγούστου, 2017

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά την αξιολόγηση των αιτήσεων των κρατών μελών για τη φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη φιλοξενία των δύο οργανισμών της ΕΕ οι οποίοι επί του παρόντος έχουν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) και της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ), έληξε χθες τα μεσάνυχτα στις 31 Ιουλίου 2017.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει πλέον όλες τις προσφορές με αντικειμενικό τρόπο και με βάση τα κριτήρια που καθορίστηκαν από τον Πρόεδρο κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο κ. Ντόναλντ Τουσκ, και εγκρίθηκαν από τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων της ΕΕ των 27 στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (σύνθεση άρθρου 50) στις 22 Ιουνίου 2017.

Η αξιολόγηση της Επιτροπής θα δημοσιευτεί στο διαδίκτυο στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Στη συνέχεια το Συμβούλιο θα προχωρήσει σε πολιτική συζήτηση με βάση την αξιολόγηση αυτή στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (σύνθεση άρθρου 50) τον Οκτώβριο του 2017. Για να καταστεί δυνατή η ομαλή και έγκαιρη μετεγκατάσταση των δύο οργανισμών, η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (σύνθεση άρθρου 50) τον Νοέμβριο του 2017.

Τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη είχαν προθεσμία για την υποβολή προσφορών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έως τα μεσάνυχτα της 31ης Ιουλίου. Όλες οι προσφορές θα δημοσιευτούν στον ιστότοποτου Συμβουλίου.

Περισσότερα εδώ.