Πρόσθετη στήριξη στους Ευρωπαίους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών
10 Σεπτεμβρίου, 2017
European Film Days: Τριήμερο προβολών ευρωπαϊκού κινηματογράφου στη Μυτιλήνη… με άρωμα θερινού
11 Σεπτεμβρίου, 2017

Συζήτηση για την Κατάσταση της Ένωσης – Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με τον Jean Claude Juncker για την Κατάσταση της Ένωσης (State of the European Union – SOTEU). Η ετήσια αυτή συζήτηση στην Ολομέλεια μεταξύ των ευρωβουλευτών και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελεί την ευκαιρία να αποτιμηθούν τα επιτεύγματα της προηγούμενης χρονιάς και οι προτεραιότητες της επόμενης.

Φέτος, η σημαντική αυτή ομιλία σκοπό έχει να ενημερώσει για τις θέσεις της Επιτροπής απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τα θέματα της ασφάλειας, μετανάστευσης, περιβάλλοντος, ανεργίας και Brexit. Αναμένεται επίσης, πως στην ομιλία του ο Πρόεδρος Juncker θα καταθέσει τις απόψεις του αναφορικά με τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης που ξεκίνησε με τη δημοσιοποίηση της Λευκής Βίβλου πάνω σε αυτό το θέμα τον περασμένο Μάρτιο.

Η ομιλία του Προέδρου Juncker θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί, ώρα Ελλάδος.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουν εκδήλωση στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8, Σύνταγμα / Είσοδος από Ξενοφώντος 2), για την παρακολούθηση σε απευθείας μετάδοση της ομιλίας και της συζήτησης στο Στρασβούργο. Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων.

Περισσότερα εδώ.