Αναβάθμιση ανθεκτικότητας και αντίδρασης της ΕΕ στις κυβερνοεπιθέσεις
20 Σεπτεμβρίου, 2017
Επίσκεψη της Επιτρόπου κ. Mariya GABRIEL στην Αθήνα (21/9/2017)
20 Σεπτεμβρίου, 2017

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη για τον πολιτιστικό και τον δημιουργικό τομέα, η Επιτροπή δημοσιεύει πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση σχεδίων διακρατικής συνεργασίας που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε πολιτιστικούς φορείς, όπως αίθουσες συναυλιών, όπερες και θιάσους σε ολόκληρη την ΕΕ, για να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του εν λόγω Ευρωπαϊκού Έτους ώστε να ενισχυθεί η αίσθηση ότι ανήκουμε σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Ο Επίτροπος Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης, κ. Τίμπορ Νάβρατσιτς, δήλωσε: «Σήμερα, κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να καταστεί το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 πραγματικότητα. Η πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί σπουδαίο πλεονέκτημα. Αφορά πολύ περισσότερα από το παρελθόν — έχει καίριο ρόλο στην οικοδόμηση του μέλλοντός μας. Αναζητούμε σχέδια που να αναδεικνύουν την ευρωπαϊκή διάσταση αυτής της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλες τις μορφές της. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Γιούνκερ στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, θα πρέπει να γιορτάσουμε την πολιτισμική πολυμορφία το 2018.»  Συνολικά, 5 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν για έργα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Επιτροπή θα προκρίνει έργα που επικεντρώνονται σε δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και επικοινωνίας, και που θα έχουν μακροπρόθεσμο αντίκτυπο. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 22 Νοεμβρίου 2017. Τα σχέδια πρέπει να ξεκινήσουν μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2018, και να έχουν μέγιστη διάρκεια 24 μηνών.

Περισσότερα εδώ.