Επιδότηση για έργα αποβλήτων για Νησιωτικούς Δήμους – Υποβολές έως 3/11/2017
20 Σεπτεμβρίου, 2017
21 Μέρες Πριν την λήξη για υποβολή προτάσεων – ΕΣΠΑ: Επιδότηση 100% Πτυχιούχων έως 50.000€. Δικαιούχοι: Πτυχιούχοι Άνεργοι-Μισθωτοί (Πλήρους- Μερικής-Εποχιακής Απασχ/σης)-Υφιστάμενοι Ατομικοί Επιχειρηματίες
20 Σεπτεμβρίου, 2017

Στην Κρήτη για τα “ευρωπαϊκά νησιά” ο Γιώργος Σταθάκης

To Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διοργανώνουν το Φόρουμ “Καθαρή ενέργεια για όλα τα ευρωπαϊκά νησιά”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στα Χανιά, παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Επιτρόπου Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.

Η πρωτοβουλία για τα «Ενεργειακά Νησιά», αποτελεί συνέχεια της πολιτικής διακήρυξης καθαρής ενέργειας για τα νησιά της Ε.Ε., που υπογράφηκε τον περασμένο Μάιο στη Βαλέτα της Μάλτας, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, θα ανοίξει και θα συντονίσει τη θεματική για την απεξάρτηση των ευρωπαϊκών νησιών από τον άνθρακα, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Dominique Ristori. Στην εκδήλωση ακόμη θα συμμετάσχουν, Πρόεδροι τοπικών κυβερνήσεων, εκπρόσωποι ερευνητικών κέντρων, Ο.Τ.Α. και άλλοι φορείς.

Κεντρικοί στόχοι της πρωτοβουλίας είναι η επιτάχυνση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια στα νησιά, η διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού, η μείωση του ενεργειακού κόστους και η απεξάρτηση από εισαγωγές ενέργειας, με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προώθηση σύγχρονων και καινοτόμων ενεργειακών συστημάτων.

Η ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, πέραν του προφανούς οφέλους που θα αποφέρει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει ιδιαίτερη σημασία διότι για πρώτη φορά σηματοδοτεί την επόμενη μέρα στο επίπεδο της μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας. Αποτελεί μία πρωτοβουλία – τομή του ΥΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη, η οποία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας, ενός σχεδιασμού με γνώμονα την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας με ασφάλεια, δικαιοσύνη και κοινωνική αποδοχή.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ο ΥΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης θα συμμετάσχει στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, στο Ηράκλειο, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο Υπουργός θα παρουσιάσει τη στρατηγική για την ενέργεια και το περιβάλλον στην ειδική συνεδρία, στις 2.30 μ.μ.

Διαθέσιμο εδώ.