Επίσκεψη στην Ελλάδα του Επιτρόπου κ. Miguel Arias CAÑETE (22 Σεπτεμβρίου 2017)
21 Σεπτεμβρίου, 2017
Ενημερωτική Ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Χρηματοδοτικές δυνατότητες & ευκαιρίες για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020»
26 Σεπτεμβρίου, 2017

Επίσκεψη του Επιτρόπου κ. Carlos MOEDAS στην Αθήνα (25/9/2017)

O Επίτροπος κύριος Carlos Moedasαρμόδιος για την Έρευνα, την Επιστήμη και την Καινοτομία θα επισκεφτεί την Αθήνα τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Στις 16:00 ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (Μέγαρο Μαξίμου).

Νωρίτερα, ο Επίτροπος Μοέδας θα λάβει μέρος σε εκδήλωση για την Ευρωμεσογειακή πρωτοβουλία PRIMAπου διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο κύριος Μοέδας θα είναι κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας). Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης διατίθενται εδώ. Θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του διαδικτύου: http://media.ekt.gr/live.

Στη συνέχεια ο Επίτροπος Μοέδας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη ενώ θα επισκεφθεί και το Μουσείο της Ακρόπολης όπου θα έχει συναντήσεις με υποτρόφους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC).

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Moedas στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

Οι Έλληνες ερευνητές είναι συχνά κορυφαίοι στο είδος τους σε παγκόσμιο επίπεδο και σε όποιον τομέα καταπιάνονται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό τους προσφέροντας οικονομική στήριξη σε διάφορα στάδια της καριέρας τους αλλά και ευκαιρίες επιμόρφωσης και δικτύωσης.  Η συνεργασία και το άνοιγμα των οριζόντων είναι τελείως απαραίτητα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και εξόχως ανταγωνιστικό κόσμο. Η πρώτη επίσκεψη του Επιτρόπου Μοέδας στη χώρα μας φέρνει όλα αυτά τα θέματα στο προσκήνιο. Βλέποντας δε τρεις επισκέψεις Ευρωπαίων Επιτρόπων στην Ελλάδα μέσα σε μία εβδομάδα διαπιστώνει κανείς την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα και το καθαρό μήνυμα ότι η επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας είναι απαραίτητη με έμφαση σε τομείς που πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά”.

Περισσότερα εδώ.