Συμφωνία του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
13 Οκτωβρίου, 2017
Επίσκεψη του Στρατηγού 98 ΑΔΤΕ
16 Οκτωβρίου, 2017

Άνοιξε η διαδικασία εγγραφής για την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας (ΕΥΕ) 2018 !

Η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας απευθύνεται σε νέους 16-30 χρονών από όλη την Ευρώπη και διεξάγεται στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κάθε δυο χρόνια. Αυτή θα είναι η τρίτη έκδοση του θεσμού που σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία σε 7500 συμμετέχοντες να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον τους και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συμμετέχοντες μπορούν ακόμα να συναντηθούν με διάφορα άτομα που εργάζονται σε Ευρωπαϊκούς θεσμούς και άλλα από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικής εμπειρίας. Οι ιδέες που συζητούνται κοινοποιούνται με μια έκθεση σε όλους τους Ευρωβουλευτές.

Ταυτόχρονα, το ΕΥΕ δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική πολυμορφία στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω καλλιτεχνικών παραστάσεων και άλλων εκδηλώσεων που προέρχονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Εγγραφή για συμμετοχή στο ΕΥΕ

Η διαδικασία εγγραφής ομάδων – που πρέπει να αποτελούνται από τουλάχιστον 10 άτομα – ξεκινά στις 10 Οκτωβρίου 2017.

Η εγγραφή γίνεται διαδικτυακά από τον αρχηγό της ομάδας (ο οποίος είναι το μόνο άτομο που μπορεί να είναι μεγαλύτερος από 30 χρονών) στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.lyyti.fi/reg/European_Youth_Event_2018_3952/en

Σε αυτό το στάδιο δεν χρειάζεται να δοθούν τα ονόματα των υπολοίπων μελών της ομάδας. Όταν ο αρχηγός λάβει βεβαίωση ότι η αίτηση εγγραφής έχει γίνει αποδεκτή, τότε μπορεί να συμπληρώσει τα υπόλοιπα ονόματα, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Πρόσκληση για καλλιτεχνικές ιδέες και παραστάσεις, και για εργαστήρια.

Το ΕΥΕ προσκαλεί νέους και νέες που θέλουν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, να στείλουν τις ιδέες τους για εργαστήρια συζητήσεων που θα ήθελαν να διοργανώσουν, και για καλλιτεχνικές παραστάσεις/δρώμενα που θα θέλανε να ανεβάσουνε στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τα εργαστήρια θα πρέπει να έχουν διάρκεια 1 – 1,5 ώρα, ενώ οι καλλιτεχνικές δράσεις 10 με 30 λεπτά.

Στείλετε τις ιδέες σας από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι 15 Νοεμβρίου 2017, στη διεύθυνση: http://www.eye2018.eu/

Διαθέσιμο εδώ.