rescEU: Νέο Ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών
4 Δεκεμβρίου, 2017
Ενεργειακή Ένωση — το έτος της δέσμευσης
4 Δεκεμβρίου, 2017

Νέα διαδικτυακή πύλη εκπαιδεύει τους νέους στα φορολογικά θέματα!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε νέα εκπαιδευτική πύλη για να εξοικειώσει τους νέους, με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο, με τα φορολογικά θέματα. Ο TAXEDU βρίσκεται στο διαδίκτυο και μαθαίνει στα παιδιά ποιος είναι ο σκοπός των φόρων και πώς αυτοί επηρεάζουν την καθημερινή ζωή. Δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι θα συμβάλει επίσης στην τόνωση της συζήτησης γύρω από τη δίκαιη φορολόγηση. Η πύλη περιλαμβάνει πλήθος πολύγλωσσων εργαλείων ηλεκτρονικής μάθησης, παιχνίδια, βίντεο και εκπαιδευτικό υλικό προς χρήση των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ο κ. Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, δήλωσε τα εξής: «Με υπερηφάνεια ανακοινώνω την έναρξη του TAXEDU, σχεδίου που θα ευαισθητοποιήσει τους νέους σχετικά με τα φορολογικά θέματα. Μέσω των διαδικτυακών παιχνιδιών, οι νέοι μπορούν να μάθουν, διασκεδάζοντας, πώς χρηματοδοτούνται τα σχολεία, οι τοπικές πισίνες και οι παιδικές χαρές τους, και πώς και οι ίδιοι θα βοηθήσουν, μια μέρα, να στηθούν δημόσιες υπηρεσίες μέσω των φόρων. Θέλουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον για τα φορολογικά θέματα και να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή των νέων στις αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον τους.»

Το έργο αυτό, που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γεννήθηκε χάρη στη συνεργασία με τις φορολογικές αρχές των χωρών της ΕΕ. Η διαδικτυακή πύλη λειτουργεί ήδη και μπορείτε να παίξετε TAXLANDIA, το διαδραστικό παιχνίδι όπου οι παίκτες πρέπει να διαχειριστούν δημόσια οικονομικά και να λάβουν αποφάσεις για την είσπραξη των φόρων και τις δαπάνες, ή να το τηλεφορτώσετε εδώ.

Διαδικτυακή Πύλη TAXEDU: https://europa.eu/taxedu/home_el
Σελίδα Facebook: https://www.facebook.com/taxeduportal/(link is external)

Σελίδα Instagram: https://www.instagram.com/taxeduportal/

Διαθέσιμο εδώ.