Εκδήλωση-“Ευκαιρίες και Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Πόρων”
11 Δεκεμβρίου, 2017
Ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η επέκταση του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ
12 Δεκεμβρίου, 2017

Εκδήλωση Χίου- «Γνωριμία με την Ευρώπη στα σχολικά προγράμματα. 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης»

To Europe Direct Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε με επιτυχία την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ενημερωτική συνάντηση στη Χίο με θέμα: «Γνωριμία με την Ευρώπη στα σχολικά προγράμματα. 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης». Η ενημερωτική συνάντηση είχε ως αντικείμενο την ανάπτυξη ενός διαλεκτικού προβληματισμού με την εκπαιδευτική κοινότητα της Χίου γύρω από την ενσωμάτωση διδακτικών ευκαιριών γνωριμίας των μαθητών της κατωτέρας και μέσης εκπαίδευσης με τα θέματα της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας. Εισηγητής στην συνάντηση αυτή ήταν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Europe Direct Βορείου Αιγαίου, κ. Πάνος Γρηγορίου.

Αρχικά έγινε παρουσίαση του Europe Direct Βορείου Αιγαίου και προβολή ενημερωτικού υλικού για τους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια παρουσιάστηκε το EU- Bookshop και η δυνατότητα που προσφέρει ως εργαλείο αναζήτησης-ενημέρωσης. Έπειτα η κυρία Ανατολή Βροχαρίδου, Ambassador των Teachers 4 Europe στη Χίο, μίλησε για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στην Ελλάδα.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις τριών εργασιών:

Της κυρίας Ειρήνης Δημοπούλου με θέμα: «Eurogames», της κυρίας Λουϊζας Μιχαλακοπούλου με θέμα: «Η κόρη της Χίου… γνωρίζει την Ευρώπη» και της κυρίας Αντωνίας Μπαχά με θέμα: «Έχω διαβατήριο! Θα γυρίσω την Ευρώπη». Και οι τρεις παρουσιάσεις είχαν ως θέμα την γνωριμία των δημοτικών σχολείων με την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση προβληματισμού σχετικά με την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην εθνική εκπαιδευτική διαδικασία, την βελτίωση των διαδικασιών κατάρτισης των εκπαιδευτικών στα περί ευρωπαϊκής ενοποίησης θέματα και της εξοικείωσης τους με αυτά αλλά και την πιο εύχρηστη λειτουργία του προγράμματος ERASMUS+.