Το Erasmus+ γίνεται … virtual
15 Μαρτίου, 2018
Ποιοτικά και αποτελεσματικά προγράμματα μαθητείας Δήλωση της Επιτρόπου κ. Τίσεν σε συνέχεια της συμφωνίας για ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο
15 Μαρτίου, 2018

Εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας στην Ευρώπη απολαμβάνουν υγιεινή διατροφή χάρη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Πάνω από 30 εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρη την ΕΕ λαμβάνουν γάλα, φρούτα και λαχανικά στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕ για τα σχολεία.

Συνέχεια του προγράμματος και το 2018 με πάνω από 4,7 εκατ. για την Ελλάδα.

Κατά το σχολικό έτος 2016-2017, πάνω από 12,2 εκατομμύρια παιδιά σε 79 000 σχολεία συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ΕΕ για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στα σχολεία και περίπου 18 εκατομμύρια παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ΕΕ για την προώθηση της κατανάλωσης γάλακτος, όπως προκύπτει από τις τελευταίες εκθέσεις παρακολούθησης. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει 74 000 και πλέον τόνους φρούτων και λαχανικών και πάνω από 285 000 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων, που διανέμονται κατά κύριο λόγο σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 10 ετών.

Εκτός από τη διανομή των εν λόγω προϊόντων, το πρόγραμμα της ΕΕ για τα σχολεία προωθεί τη διαμόρφωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά και περιλαμβάνει την ανάπτυξη ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με τη σημασία της σωστής διατροφής και των τρόπων παραγωγής των τροφίμων.

Ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φιλ Χόγκαν δήλωσε τα εξής: «Οι Ευρωπαίοι αγρότες μας παρέχουν υψηλής ποιότητας, ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα, και μέσω του προγράμματος για τα σχολεία, οι νεότεροι πολίτες μας απολαμβάνουν τα οφέλη των εν λόγω προϊόντων για την υγεία, ενώ παράλληλα μαθαίνουν από μικροί την προέλευση των τροφίμων που καταναλώνουμε και τη σημασία της γεύσης και της διατροφής. Η Επιτροπή είναι υπερήφανη για τον ρόλο που διαδραματίζει στο πλαίσιο αυτής της εκπαιδευτικής διαδρομής. Η απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος της ΕΕ για τα σχολεία κατά το σχολικό έτος 2018-2019 θα εξασφαλιστεί με ποσό ύψους 250 εκατ. ευρώ από την κοινή γεωργική πολιτική.»

Στο πλαίσιο του προγράμματος, κάθε σχολικό έτος διατίθενται 150 εκατομμύρια ευρώ για φρούτα και λαχανικά και 100 εκατομμύρια ευρώ για γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι εθνικές κατανομές για τα 28 κράτη μέλη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2018-2019 μόλις εγκρίθηκαν και αναμένεται να εγκριθούν από την Επιτροπή έως τα τέλη Μαρτίου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.