«Οι γυναίκες ακόμη υπο-εκπροσωπούνται στον εργασιακό χώρο και στον στίβο της πολιτικής», TODAY (12/3/2018)
23 Μαρτίου, 2018
Ταξιδέψτε με τις ψηφιακές συνδρομές σας: κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Βουλγαρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
28 Μαρτίου, 2018

Σχολική Επίσκεψη Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου  την Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018πραγματοποίησε  σχολική επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές  των τάξεων Β1 κ’ Β2 αντίστοιχα με τις ημέρες.

Με στόχο τα παιδία να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή  Ένωση τους παρουσιάσαμε την ιστορία της ένωσης, την πορεία της στο χρόνο, τους στόχους και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε. Επίσης, μιλήσαμε για τα δικαιώματα που έχουν ως παιδία στο πλαίσιο της ένωσης. Τέλος, θέλοντας  να αποκομίσουν τις πληροφορίες που τους μεταδώσαμε  παίξαμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι  « Στον αστερισμό της Ευρώπης», όπου τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και απαντούσαν σε ερωτήματα που ήδη είχαν ακούσει στην παρουσίαση.

Τέλος, τους  μοιράσαμε εκπαιδευτικό υλικό με θέμα: « πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη» και «ταξιδεύοντας στην ευρώπη 2017-2018»