Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη: 640 εκατ. ευρώ για τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος υπογράφουν νέες ευρωπαϊκές συμβάσεις εγγυήσεων
16 Απριλίου, 2018
Δέσμη μέτρων για τη διεύρυνση: Η Επιτροπή δημοσιεύει τις εκθέσεις ανά χώρα για τους εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων και την Τουρκία
18 Απριλίου, 2018

Δήλωση του Προέδρου κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, 14/4/2018

Χθες το βράδυ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν με συντονισμένη στρατιωτική δράση στην ειδεχθή επίθεση με χημικά όπλα που πραγματοποίησε το καθεστώς της Συρίας κατά αμάχων στην Ντούμα στις 7 Απριλίου.

Όπως έχει δηλώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη υπό κάθε περίσταση και πρέπει να καταδικάζεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Η διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη να εντοπίσει και να υποχρεώσει σε λογοδοσία τους δράστες των επιθέσεων με χημικά όπλα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά αμάχων, αλλά πρέπει να είναι η τελευταία.

Καθώς εισέρχεται στο 8ο έτος των συγκρούσεων, η Συρία χρειάζεται απεγνωσμένα μόνιμη κατάπαυση του πυρός, σεβαστή από όλα τα μέρη, που να ανοίγει το δρόμο για τη διαπραγμάτευση πολιτικής λύσης στο πλαίσιο της διαδικασίας της Γενεύης υπό την καθοδήγηση των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να αποκατασταθεί οριστικά η ειρήνη στη χώρα. Μετά από τα δεινά που έχουν υποφέρει, οι Σύριοι δεν αξίζουν τίποτε λιγότερο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.