«Σχολική Επίσκεψη του 5ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης»
14 Μαΐου, 2018
Σχολική Επίσκεψη στο 4ο  Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης
15 Μαΐου, 2018

«Σχολική Επίσκεψη στο 7ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης»

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου  με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, την  Τρίτη 8 Μαϊου 2018 πραγματοποίησε  σχολική επίσκεψη στο 7ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, την οποία παρακολούθησαν  παιδιά ηλικίας  5 κ’ 6 χρονών.

Με στόχο τα παιδία να  πάρουν τα  πρώτα ερεθίσματα οι δασκάλες και τα παιδιά είχαν ασχοληθεί  με την έννοια της Ευρωπαϊκής  Ένωσης   στο πλαίσιο μιας δράσης όπου πραγματοποίησαν ταξίδια σε ορισμένα κράτη- μέλη   μέσα από πληροφορίες  για τον πολιτισμό , την τέχνη, τα αξιοθέατα της κάθε χώρας, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν  ένα  άλμπουμ με ζωγραφίες από διάφορα κράτη –μέλη, αποικονίζοντας τα σύμβολα τους και ορισμένα  πολιτισμικά  χαρακτηριστικά τους.

Εμείς προσπαθήσαμε να τους μιλήσουμε για τους λόγους και τις αξίες  που ενώνουν αυτά  τα κράτη μέλη, τους γνωρίσαμε τις σημαίες τους,  ακούσαμε τον ύμνο της  ένωσης και κατασκευάσαμε την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού πρώτα είχαμε παίξει το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, ψάχνοντας τα 12 αστέρια  της σημαίας στην αυλή!

Τέλος, τους  μοιράσαμε εκπαιδευτικό υλικό με θέμα: « Ζωγραφίζω και παίζω» και «Ευρωπαϊκό Διαβατήριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση»