Εμπόριο: Η ΕΕ πρόκειται να εφαρμόσει προσωρινά μέτρα διασφάλισης στον τομέα του χάλυβα σε συνέχεια της επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ
9 Ιουλίου, 2018
Η ΕΕ και η Ιαπωνία υπογράφουν συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης
17 Ιουλίου, 2018

Η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Ουκρανίας πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες

Η 20ή σύνοδος κορυφής ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ουκρανία πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες σήμερα· την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσωπούν ο Πρόεδρος κ. Ζαν-ΚλωντΓιούνκερ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ο Πρόεδρος κ.Petro Poroshenko θα εκπροσωπεί την Ουκρανία. Θα συμμετάσχουν η Ύπατη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος κ. Φεντερίκα Μογκερίνι, οι Αντιπρόεδροι της Επιτροπής κ. Μάρος Σέφτσοβιτς και κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, καθώς και η Επίτροπος κ. Σεσίλια Μάλμστρομ. Η σύνοδος κορυφής θα δώσει την ευκαιρία στους ηγέτες να επανεξετάσουν τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας, περιλαμβανομένης της σφαιρική και σε βάθος ζώνης ελευθέρων συναλλαγών (DCFTA), η οποία έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και, σε συνδυασμό με τη συνέχιση της εφαρμογής από την Ουκρανία του σχετικού  προγράμματος μεταρρυθμίσεων, αποφέρει απτά οφέλη όχι μόνο στους Ουκρανούς αλλά και στους Ευρωπαίους πολίτες. Συχνότερες επαφές σε όλες τις ηλικίες ως αποτέλεσμα της ελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων· δημιουργία θέσεων απασχόλησης και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες ως αποτέλεσμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων και μεγαλύτερων ευκαιριών στην αγορά· και βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών, για παράδειγμα στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας: όλα αυτά αποτελούν επιτυχημένα παραδείγματα στην Ουκρανία, που υποστηρίζονται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέρα από το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, οι ηγέτες θα εξετάσουν επίσης θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, καθώς και τις σχέσεις με τη Ρωσία, τη σύγκρουση στα ανατολικά, την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, την ενεργειακή ασφάλεια, τις υβριδικές απειλές, ενώ θα δώσουν συνέχεια στη σύνοδο κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης του Νοεμβρίου 2018. Οι τρεις Πρόεδροι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου,ζωντανά μέσω της EbS, στις 15:10. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύνοδο κορυφής είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Ουκρανίας είναι διαθέσιμες στο ειδικό ενημερωτικό δελτίο.

 ——————————————————————————————————

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Όλα τα προσωπικά δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 45/2001.

 

Όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τυγχάνουν επεξεργασίας από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας/τις Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διαχειρίζονται αναλόγως.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.