Πολιτική Συνοχής: περισσότερη ευελιξία, λιγότερη γραφειοκρατία και ευκολότερες συνέργειες με το Σχέδιο Γιούνκερ
9 Ιουλίου, 2018
Εμπόριο: Η ΕΕ πρόκειται να εφαρμόσει προσωρινά μέτρα διασφάλισης στον τομέα του χάλυβα σε συνέχεια της επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ
9 Ιουλίου, 2018

Η Ύπατη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος κ. Μογκερίνι και οι Επίτροποι κ. Χαν και κ. Κινγκ στη Σύνοδο Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια — οικοδόμηση ισχυρότερων δεσμών εντός της περιοχής και με την ΕΕ

Η Ύπατη Εκπρόσωπος για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας/Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, κ. Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και Διεύρυνσης κ. Γιοχάνες Χαν και ο Επίτροπος για την Ένωση Ασφάλειας κ. Τζούλιαν Κινγκ θα είναι στο Λονδίνο τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιουλίου για τη Διάσκεψη Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων του 2018 που διοργανώνεται στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου. Ηγέτες και υπουργοί από δέκα κράτη μέλη και από τους έξι εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη κορυφής. Η διάσκεψη θα επικεντρωθεί στην αύξηση της οικονομικής σταθερότητας στην περιοχή, στην ενίσχυση της ασφάλειας και στην αντιμετώπιση των πολιτικών και νομικών θεμάτων προκειμένου να προαχθεί η συμφιλίωση. Θα αποτελέσει ευκαιρία για την περαιτέρω αξιοποίηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής. Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ, Ύπατη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος κ. Μογκερίνι, θα συμμετάσχει, από κοινού με τον Επίτροπο κ. Χαν, στη συνάντηση με τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων την Τρίτη το απόγευμα. Ο Επίτροπος κ. Χαν και ο Επίτροπος κ. Κινγκ θα συμμετάσχουν στις συναντήσεις με τους υπουργούς εξωτερικών και τους υπουργούς εσωτερικών τη Δευτέρα. ΟΕπίτροπος κ. Χαν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «Ώρα των Ερωτήσεων» με τους υπουργούς Εξωτερικών και με εκπροσώπους οργανώσεων των νέων και της κοινωνίας των πολιτών, τη Δευτέρα, ενώ θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία στο Chatham House (το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων), την Τρίτη, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσω EbS (Ευρώπη μέσω δορυφόρου). Ο Επίτροπος κ. Κινγκ θα μιλήσει στη σύνοδο σχετικά με «Οριζόντια ζητήματα ασφάλειας», εστιάζοντας ιδίως στη συνεργασία της ΕΕ με εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, του ηλεκτρονικού εγκλήματος και της ριζοσπαστικοποίησης. Βίντεο και φωτογραφίες της επίσκεψης θα είναι διαθέσιμα στο EbS.

 

 

——————————————————————————————————-

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Όλα τα προσωπικά δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 45/2001.

 

Όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τυγχάνουν επεξεργασίας από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας/τις Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διαχειρίζονται αναλόγως.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.