Εμπορικές συνομιλίες ΕΕ-ΗΠΑ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει έκθεση προόδου
Ιανουάριος 31, 2019
ΗΜΕΡΙΔΑ: «Τα εθνικά θέματα και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου»
Φεβρουάριος 5, 2019

Ο Επίτροπος κ. Βιτένις Αντρουκάιτις στην Ελλάδα

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και, με την ευκαιρία αυτή, ο Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Βιτένις Αντρουκάιτις βρίσκεται στην Αθήνα για να μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το ελληνικό Υπουργείο Υγείας.

 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο και με τον Έλληνα Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, για να συζητήσουν τη σημασία του ελέγχου του καπνού στην καταπολέμηση του καρκίνου.

 Την Τρίτη 05 Φεβρουαρίου, ο Επίτροπος θα επισκεφθεί το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων ΕΛΠΙΔΑ, όπου θα έχει την τιμή να λάβει το «Βραβείο Αλληλεγγύης της ΕΛΠΙΔΑΣ» σε αναγνώριση του έργου του και της υποστήριξής που προς τις προσπάθειες που καταβάλλονται εκεί.

 Ο Επίτροπος κ. Αντρουκάιτις δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου αποτελεί σημαντικό μέρος της αντιμετώπισης της εν λόγω νόσου από εμάς, καθώς ενισχύει τη συλλογική μας φωνή. Ως γιατρός, αλλά και ως κάποιος που έχασε προσφιλή του πρόσωπα από τη νόσο αυτή, θα συνεχίσω να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των ανθρώπων από μια τόσο επώδυνη εμπειρία. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε τον έλεγχο του καπνού στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Κάθε θάνατος που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί είναι απαράδεκτος για μένα.»

 Η πλήρης ομιλία του θα είναι διαθέσιμη εδώ στις 18:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.