Το ΕΚ εγκρίνει μελλοντική χρηματοδότηση περιφερειακής ανάπτυξης και συνοχής
29 Μαρτίου, 2019
Νέες στατιστικές προβολές για τη σύνθεση του επόμενου Κοινοβουλίου
29 Μαρτίου, 2019

«Εκδήλωση του Συλλόγου Κοινωνιολογίας με θέμα: Ημέρα Καριέρας»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου, συμμετείχε στην εκδήλωση του Φοιτητικού Συλλόγου Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: Ημέρα Καριέρας την Τετάρτη 27 Μαρτίου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το κτίριο της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φορείς από πολλά διαφορετικά πεδία της τοπικής κοινωνίας της Λέσβου.

Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν η σωστή ενημέρωση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τους φορείς ώστε να γνωρίσουν το αντικείμενο του κάθε φορέα και πως  θα μπορούσαν να απορροφηθούν  οι ίδιοι σε θέσεις των συγκεκριμένων  φορέων.

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου συνέβαλε και αυτό με την σειρά του στην προσπάθεια αυτή μιλώντας με τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες για το μέλλον τους. Τα νέα παιδιά πληροφορήθηκαν για προγράμματα νέων που τρέχουν σε όλη την Ευρώπη όπως το Erasmus+ και το European Solidarity Corps  καθώς και οι δυνατότητες που προσφέρει για εύρεση εργασίας μέσω του EU Careers  Οι φοιτητές και φοιτήτριες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την βοήθεια που προσφέρει στους νέους.

Ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση καθώς υπήρξε μεγάλη συμμετοχή τόσο από τον φοιτητικό κόσμο όσο και από τους ίδιους τους φορείς. Οι φοιτητές απέκτησαν μια σφαιρική άποψη για το επαγγελματικό τους μέλλον.

 

 

 

ΕUROPE DIRECT ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Λόφος Πανεπιστημίου

Κτίριο Περιβάλλοντος

Ισόγειο, Γραφείο 1Α81100 Μυτιλήνη

Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-17:00 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22510-36522