Η «Έκκληση του Tartu για έναν υγιεινό τρόπο ζωής» έχει απτά αποτελέσματα για τους πολίτες της ΕΕ
19 Ιουνίου, 2019
Πρόσκληση σε εκδήλωση | 1/7/2019, 12:00-14:00 | Φινλανδική Προεδρία της ΕΕ: Το μέλλον της Ευρώπης μετά τις Ευρωεκλογές
21 Ιουνίου, 2019

Ομιλία του Προέδρου Γιούνκερ στο «Forum on Central Banking» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην πόλη Σίντρα της Πορτογαλίας

Ο Πρόεδρος κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ εκφώνησε ομιλία, σήμερα το πρωί, στο «Forum on Central Banking» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Σίντρα της Πορτογαλίας.
Οι παρατηρήσεις του αντικατόπτριζαν την προσωπική εμπειρία του και τα διδάγματα που αποκόμισε κατά τη σταδιοδρομία του όσον αφορά την οικοδόμηση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης της Ευρώπης, από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ το 1991 μέχρι τον φετινό εορτασμό της 20ής επετείου του ευρώ.
Στην ομιλία του, Πρόεδρος κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε: «Η αξία των κερμάτων και των χαρτονομισμάτων που έχουμε στις τσέπες μας υπερβαίνει κατά πολύ τους αριθμούς που αναγράφονται σε αυτά. Αποτελούν το απτό σύμβολο μιας ενωμένης Ευρώπης που υπόσχεται ειρήνη, προστασία και ευημερία. Ο μόνος τρόπος να τιμήσουμε την κληρονομιά όλων όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία μας είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε αυτές τις υποσχέσεις του ενιαίου μας νομίσματος. Αποτελεί έργο ζωής και μεγάλη μου υπερηφάνεια που έχω διαδραματίσει κάποιο μικρό ρόλο σε ένα ταξίδι μακράς πνοής.»
Το «Forum on Central Banking» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Σίντρα της Πορτογαλίας. Φέρνει σε επαφή διοικητές κεντρικών τραπεζών, πανεπιστημιακούς, φορείς χάραξης πολιτικής και συμμετέχοντες στις χρηματοπιστωτικές αγορές, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με βασικά θέματα της νομισματικής πολιτικής. Το θέμα της φετινής διάσκεψης είναι «20 χρόνια Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης».

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.