Εκλογές προέδρων και αντιπροέδρων για τις επιτροπές του ΕΚ
12 Ιουλίου, 2019
Πρώτη επίσημη θεσμική συνάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκη και την νέα Ελληνική Κυβέρνηση για τα ζητήματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας, Αθήνα 15/7/2019
16 Ιουλίου, 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η URSULA VON DER LEYEN ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΚ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (15-18.7.2019)

Αν εκλεγεί από τα μέλη του ΕΚ την Τρίτη στις 18.00 (ώρα Ελλάδος), η Ursula von der Leyen θα ξεκινήσει τις ετοιμασίες για να αναλάβει την Προεδρία της Επιτροπής για την επόμενη πενταετία.

Στις 10.00 της Τρίτης (ώρα Ελλάδος), θα πάρει το λόγο κατά τη σύνοδο της ολομέλειας του Κοινοβουλίου για να παρουσιάσει το όραμα και τα σχέδιά της ως υποψήφια πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ευρωβουλευτές μέχρι τις 13.30.

Για να εκλεγεί χρειάζεται τη στήριξη της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών του Κοινοβουλίου (δηλ. 50% συν μία ψήφο).

Το Κοινοβούλιο προς το παρόν αποτελείται από 747 μέλη, βάσει των επίσημων ειδοποιήσεων που έχει λάβει από τις εθνικές αρχές όσον αφορά τους εκλεγέντες του Μαΐου του 2019. Ως εκ τούτου, το απαιτούμενο όριο αναμένεται να είναι 374 ψήφοι.

Η εκλογή Προέδρου της Επιτροπής πραγματοποιείται με μυστική ψηφοφορία με κάλπη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία ζωντανά στο EP Liveκαι στο EbS+

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.