Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στη Μαδρίτη: Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν παρουσιάζει τις κλιματικές φιλοδοξίες σε ηγέτες από όλο τον κόσμο
3 Δεκεμβρίου, 2019
Τα Αποτελέσματα Του PISA 2018
4 Δεκεμβρίου, 2019

Ακρόαση για το Μέλλον της Ευρώπης και τις ευρωεκλογές

Με συμμετοχή δύο Αντιπροέδρων της Επιτροπής και ειδημόνων, η ακρόαση της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων (4/12) θα εστιάσει στα διδάγματα των εκλογών του Μαΐου και την επερχόμενη Διάσκεψη.

Στις 4 Δεκεμβρίου, μόλις λίγες ημέρες μετά τη 10η επέτειο της Συνθήκης της Λισαβόνας, ευρωβουλευτές της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων θα συνεχίσουν το διάλογο επί θεμάτων που αφορούν το μέλλον της ΕΕ και τη δημοκρατία στην Ευρώπη, αυτή τη φορά με σειρά ομιλητών υψηλού επιπέδου από τους θεσμούς της ΕΕ, τα συμβουλευτικά της όργανα και ειδήμονες από όλη την Ευρώπη.

Η δημόσια ακρόαση με τίτλο «Μαθήματα από τις εκλογές του 2019 και προτάσεις για το διάλογο σχετικά με το Μέλλον της Ευρώπης» θα εξετάσει τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του Μαΐου του 2019 και θα αποτελέσει τη βάση για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αναμενόμενη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, ιδιαίτερα τις πρακτικές προετοιμασίες, την εντολή και τους στόχους της. Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 και να διαρκέσει δύο χρόνια, αποτελεί εξέχουσα πρόταση της νέας Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί από τη Věra Jourová, Αντιπρόεδρο για τις Αξίες και τη Διαφάνεια και τη Dubravka Šuica, Αντιπρόεδρο για τη Δημοκρατία και τη Δημογραφία. Η λίστα ομιλητών περιλαμβάνει επίσης τον Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου Othmar Karas (ΕΛΚ, Αυστρία), τον Luca Jahier, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, τον KarlHeinz Lambertz, Πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών, καθώς και σειρά πανεπιστημιακών και ειδημόνων από την κοινωνία των πολιτών. Κάνοντας «κλικ» εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ακρόασης, το οποίο συμπεριλαμβάνει πλήρη κατάλογο των ομιλητών, όπως και τα βιογραφικά τους σημειώματα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.