Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα την «Πολιτική Συνοχής της ΕΕ»
21 Δεκεμβρίου, 2019
DiscoverEU: ακόμη 20 000 νέοι θα εξερευνήσουν την Ευρώπη το 2020
15 Ιανουαρίου, 2020

Εκδήλωση με θέμα: «Η πολιτική, οικονομική, κοινωνική, εδαφική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η σημασία της εφαρμογής της για την Χίο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου (Europe Direct) σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Βορείου Αιγαίου, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30 μ.μ. έως 21.00 μ.μ., διοργάνωσαν εκδήλωση (συζήτηση στρογγυλής τραπέζης) με θέμα: «Η πολιτική, οικονομική, κοινωνική, εδαφική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η σημασία της εφαρμογής της για την Χίο». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Χίου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν, o κ. Παναγιώτης Γρηγορίου, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου (Europe Direct), ο κ. Γιώργος Πλακωτάρης, Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Βορείου Αιγαίου, ο κ. Παντελής Μπογδάνος, Αντιπεριφερειάρχης Χίου, ο κ. Γιώργος Περρής από το Επιμελητήριο Χίου, η κα. Ιωάννα Φλαμουράκη και ο κ. Γιάννης Βαραγιάννης, Διευθυντές της AlphaBank, η κα. Μαρία Λεκάκου, Κοσμήτορας Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, η κα. Ελένη Θανοπούλου, Καθηγήτρια Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών και ο κ. Μανώλης Χριστοφάκης, Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφοι από τα τοπικά ΜΜΕ.
Στην εκδήλωση συζητήθηκε η εφαρμογή της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι αναπτυξιακές στρατηγικές, που μπορούν να σχεδιασθούν και εκτελεσθούν μέσω αυτής της πολιτικής σε διάφορους τομείς στο νησί της Χίου.