Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα: «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ευκαιρίες της Πολιτικής Συνοχής, Συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
21 Δεκεμβρίου, 2019
Εκδήλωση με θέμα: «Η πολιτική, οικονομική, κοινωνική, εδαφική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η σημασία της εφαρμογής της για την Χίο»
21 Δεκεμβρίου, 2019

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα την «Πολιτική Συνοχής της ΕΕ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου (Europe Direct), διοργάνωσε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17.00μ.μ. ενημερωτική Ημερίδα με θέμα την «Πολιτική Συνοχής της ΕΕ». Στην εκδήλωση συμμετείχαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και εκπαιδευτικοί σχολείων της Λέσβου, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου, κ. Παναγιώτη Γρηγορίου για την συγκεκριμένη ευρωπαϊκή πολιτική.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού όσον αφορά στην Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν σχετικά με την πολιτική συνοχής ως μια βασική πολιτική επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά για τους στόχους που έχει ώστε να στηρίξει τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, την οικονομική ανάπτυξη, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Το κοινό στο τέλος προχώρησε σε ερωτήσεις σχετικά με τα όσα τους παρουσιάστηκαν, ενώ στο τέλος τους μοιράστηκε προωθητικό υλικό σχετικό με τα Θεσμικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ο Χάρτης «Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη 2018 -2019».