ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020
26 Οκτωβρίου, 2020
ALERT – ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
27 Οκτωβρίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Υγεία

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκφώνησε ομιλία στη διαδικτυακή Παγκόσμια Σύνοδο για την Υγεία 2020.

 

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν τόνισε τη σημασία της παγκόσμιας συνεργασίας σε θέματα υγείας: «Περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε στην ανθρώπινη ιστορία, η υγεία μιας χώρας επηρεάζει άμεσα την υγεία των άλλων χωρών. Οι διασυνοριακοί ιοί απαιτούν διασυνοριακή αντιμετώπιση, ειδικά τώρα που περνάμε στην επόμενη φάση αυτής της πανδημίας. Οι δραματική έξαρση που σημειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδίως εδώ στην Ευρώπη αντανακλά μια συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση. Ενώ όμως ο ιός επέστρεψε ισχυρότερος από ποτέ, πλέον διαθέτουμε πολύ περισσότερη γνώση και εμπειρία για το τι πρέπει να κάνουμε».

 

Η Παγκόσμια Σύνοδος για την Υγεία διεξάγεται υπό την αιγίδα και της Προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν, η οποία καθόρισε τρεις κρίσιμους τομείς συνεργασίας στη μάχη κατά της κρίσης του κορονοϊού: διασυνοριακή συνεργασία, προμήθεια εξοπλισμού και στήριξη των ανθρώπων και της οικονομίας.

 

Η κ. φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να αναλάβει ηγετικό ρόλο στα παγκόσμια ζητήματα υγείας Αναφερόμενη στο μέλλον, πρόσθεσε: «Μακροπρόθεσμα, πιστεύω ότι είναι καιρός ο κόσμος να αλλάξει νοοτροπία όσον αφορά την υγεία. Πρέπει πλέον να μη φροντίζουμε την υγεία μας μόνο με όρους κλινικών, ατομικών αποτελεσμάτων. Στον σημερινό κόσμο, πρέπει να φροντίζουμε την υγεία μας φροντίζοντας τον πλανήτη, την ευεξία μας και τη βιώσιμη ανάπτυξή μας. Και όλα αυτά πρέπει να τα κάνουμε μαζί, μέσω παγκόσμιας συνεργασίας για την υγεία και όχι μέσω παγκόσμιου ανταγωνισμού. Στη δύσκολη περίοδο που έχουμε μπροστά μας και κατά την επόμενη δεκαετία, μπορείτε να βασίζεστε στην Ευρώπη».

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε  και να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία στο διαδίκτυο.