ALERT – ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
27 Οκτωβρίου, 2020
Δελτίο Τύπου – Το κοινωνικό ομόλογο EU SURE ύψους 17 δισ. EUR εισήχθη στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου (LuxSE)
27 Οκτωβρίου, 2020

EΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ – 26-29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων (FEMM), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιεί την πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ισότητας Φύλων από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου.

Το 2020 είναι ένα ξεχωριστό έτος, που σηματοδοτεί την 25η επέτειο της Διακήρυξης του Πεκίνου και της Πλατφόρμας Δράσης. Αυτό το σημαντικό ορόσημο παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για να συζητήσουμε τα επιτεύγματα και τις μελλοντικές προκλήσεις που αφορούν την προώθηση των δικαιωμάτων των κοριτσιών και των γυναικών και την ισότητα των φύλων. Ως εκ τούτου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιεί για πρώτη φορά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ισότητας των Φύλων, η οποία δίνει την απαραίτητη ώθηση στη μακροχρόνια μάχη για την ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα των φύλων, καθώς και μεγαλύτερη προβολή και αναγνώριση στην ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλους τους τομείς πολιτικής. Οι περισσότερες επιτροπές που συμμετέχουν στην Εβδομάδα Ισότητας των Φύλων διοργανώνουν εκδηλώσεις τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, ενώ ορισμένες άλλες θα εξετάσουν πτυχές ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου στους τομείς αρμοδιοτήτων τους αργότερα φέτος.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ισότητας Φύλων, σήμεραΔευτέρα 26 Οκτωβρίου στις 18.30-19.45 (ώρες Ελλάδας) η επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων (FEMM) και η επιτροπή για τις Πολιτικές Ελευθερίες, Δικαιοσύνη και Εσωτερικές Υποθέσεις (LIBE) πραγματοποιούν συζήτηση σχετικά με την Εμπορία και Διακίνηση Ανθρώπων, κατά την οποία οι ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και μελλοντικούς τρόπους δράσης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά εδώ.

Παράλληλα, η ειδική επιτροπή για την Καταπολέμηση του Καρκίνου (BECA) θα παραθέσει δημόσια ακρόαση την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στις 14:45-15:30 (ώρες Ελλάδας) με θέμα “Καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού: Προκλήσεις και Ευκαιρίες”. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά εδώ.

Για το υπόλοιπο πρόγραμμα και άλλες σχετικές λεπτομέρειες για τις δράσεις της Εβδομάδας Ισότητας των Φύλων πατήστε εδώ.