ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ | ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ DAVID SASSOLI
8 Νοεμβρίου, 2020
«Διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού με αφορμή την Καμπάνια «Time to Move» που διοργάνωσε το Europe Direct της Κομοτηνής»
8 Νοεμβρίου, 2020

Εκδήλωση Πολιτικής Συνοχής με θέμα: «Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με κύρια πεδία εφαρμογής της, την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια μέσω έργων Πολιτισμού & Εκπαίδευσης»

Το «Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου» πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, εκδήλωση Πολιτικής Συνοχής με θέμα: «Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με κύρια πεδία εφαρμογής της, την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια μέσω έργων Πολιτισμού & Εκπαίδευσης». Η εκδήλωση απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς και τους «Teachers 4 Europe» του Βορείου Αιγαίου και έλαβε χώρα στην Μύρινα της Λήμνου και συγκεκριμένα στο 3ο Δημοτικό Σχολείου Μύρινας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως, καθώς όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στην Λήμνο μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την δράση δια ζώσης αλλά οι εκπαιδευτικοί από τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου παρακολούθησαν την δράση μέσω της πλατφόρμας του Webex.
Το ίδιο ίσχυσε και για τους ομιλητές της δράσης, οι οποίοι συνδέθηκαν μαζί μας διαδικτυακά. Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, κ. Παναγιώτης Γρηγορίου και συντονιστής της δράσης βρέθηκε στην Λήμνο, και είχε την ευκαιρία να συνδεθεί από το 3
ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που παρακολούθησαν την δράση δια ζώσης.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηυθύναν: η κα. Αναστασία Αντωνέλλη, Αντιπεριφερειάρχις Οικονομικών & Πολιτισμού Βορείου Αιγαίου, ο κ. Άγγελος Βλάττας, Έπαρχος Λήμνου και Εκπαιδευτικός, η κα. Μαρία Παπαδανιήλ, Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, η κα. Κατερίνα Στρατάκη, Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και ο κ. Τίμος Θεοφανέλλης, Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.
O κ. Γρηγορίου, παρουσίασε την επενδυτική διάσταση της Πολιτικής Συνοχής.
Στην συνέχεια, ο κ. Γιώργος Πλακωτάρης, Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου, αναφέρθηκε στην Πολιτική Συνοχής και στα επενδυτικά προγράμματα που έχουν ήδη γίνει στο Βόρειο Αιγαίου αλλά και σε τρέχουσες και μελλοντικές επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να γίνουν στην εκπαίδευση.
Ο κ. Παύλος Τριανταφυλλίδης, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, παρουσίασε προγράμματα γύρω από την πολιτική συνοχής που έχουν γίνει στον τομέα του πολιτισμού τόσο στην Λέσβο όσο και στην Λήμνο αλλά και προγράμματα που θα υλοποιηθούν μελλοντικά.
Η εκδήλωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία και απήχηση από την εκπαιδευτική κοινότητα του Βορείου Αιγαίου αλλά και από μαθητές των σχολείων της Λήμνου που την παρακολούθησαν δια ζώσης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μια ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Γρηγορίου, στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Λήμνου,
Limnos FM 100.