Δελτίο Τύπου – Μετανάστευση: Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν τάσσεται υπέρ ενός συστήματος που θα διαχειρίζεται τη μετανάστευση μακροπρόθεσμα και θα βασίζεται πλήρως στις ευρωπαϊκές αξίες
19 Νοεμβρίου, 2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ: ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ
19 Νοεμβρίου, 2020

Δελτίο Τύπου – Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η ΕΕ χορηγεί πρόσθετη επείγουσα βοήθεια ύψους 3 εκατ. ευρώ για τους αμάχους που πλήττονται από τις εχθροπραξίες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 3 εκατ. ευρώ για την παροχή κρίσιμης συνδρομής στους αμάχους που έχουν πληγεί περισσότερο από τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τη γύρω περιοχή.

Η χρηματοδότηση αυτή έρχεται να προστεθεί στα 900 000 ευρώ που έχουν χορηγηθεί από τότε τις αρχές Οκτωβρίου, όταν άρχισαν οι εχθροπραξίες.

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Η ΕΕ συνεχίζει να συμπαραστέκεται σε όλους τους άμαχους πληθυσμούς που πλήττονται από τη σύγκρουση. Στέλνουμε πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια. Χαιρετίζω την παύση των εχθροπραξιών, χάρη στην οποία ελπίζω να αποτραπεί η πρόκληση κι άλλου ανθρώπινου πόνου. Ωστόσο, είμαι εξαιρετικά ανήσυχος για την ανθρωπιστική κατάσταση των ευάλωτων εκτοπισμένων ατόμων που θα έρθουν αντιμέτωπα με αντίξοες χειμερινές συνθήκες και τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού».

Αυτή η έκτακτη στήριξη θα βοηθήσει τους ανθρωπιστικούς εταίρους της ΕΕ να παράσχουν βασική βοήθεια, όπως τρόφιμα, χειμερινά είδη, υγειονομική στήριξη, ιατρικό εξοπλισμό και άλλα απαραίτητα εφόδια σε όσους έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις.

Η ενωσιακή χρηματοδότηση ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχεται σύμφωνα με τις θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αρχές του ανθρωπισμού, της ουδετερότητας, της αμεροληψίας και της ανεξαρτησίας.

Το πλήρες δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο.