Οι πρόσφυγες θα παραμείνουν στο Λιμάνι του Πειραιά και το Πάσχα
28 Απριλίου, 2016
Θρίλερ με τη διαπραγμάτευση: Η ματαίωση του Eurogroup ξυπνά μνήμες 2015
28 Απριλίου, 2016

Μια ανάσα πριν την προκήρυξη επαναληπτικών εκλογών η Ισπανία

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ αναγνώρισε χθες ότι οι νέες εκλογές στη χώρα είναι αναπόφευκτες, μετά το νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους Podemos.

Ο Σάντσεθ παραδέχθηκε ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη στήριξη για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι ήδη απέτυχε την πρώτη φορά. Ο δε υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι είχε επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν διαθέτει τη στήριξη για κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Νωρίτερα, ο επικεφαλής του κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας είχε πει ότι αν και ήταν πρόθυμος να συνομιλήσει με τους Σοσιαλιστές, αλλά οι όροι που έθεσαν αυτοί κατέστησαν τις συνομιλίες αδύνατες.

Τώρα, ο βασιλιάς Φελίπε δεν έχει άλλη επιλογή από το να διαλύσει την Κάτω Βουλή και να εξαγγείλει νέες εκλογές, με επικρατέστερη ημερομηνία την 26η Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για σχηματισμό νέας κυβέρνησης είναι η 2α Μαΐου. Ωστόσο, πλέον η επίτευξη ενός συμβιβασμού της τελευταίας στιγμής φαίνεται σχεδόν αδύνατη και η Ισπανία βρίσκεται μια ανάσα από την προκήρυξη επαναληπτικών εκλογών.

Περισσότερα εδώ.