Στις 9 Μαΐου το κρίσιμο Eurogroup για Ελλάδα
30 Απριλίου, 2016
Αναβολή της συνόδου κορυφής ΕΕ-Ουκρανίας
30 Απριλίου, 2016

Μοσκοβισί: Δεν χρειάζεται να είναι συγκεκριμένα τα επιπλέον μέτρα

Τα εφεδρικά μέτρα που ζητούν οι θεσμοί από την Ελλάδα δεν χρειάζεται να είναι συγκεκριμένα, αλλά αυτό που απαιτείται είναι να νομοθετηθεί ένας ξεκάθαρος μηχανισμός που θα ορίζει το πώς θα τίθενται σε εφαρμογή εάν υπάρχουν αστοχίες στους δημοσιονομικούς στόχους. Αυτό δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί σε δηλώσεις που έκανε σε ευρωπαϊκά μέσα, ανάμεσά τους και την «Καθημερινή».

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε πως ο εν λόγω μηχανισμός θα πρέπει να είναι αξιόπιστος και αυτόματος, βασισμένος σε στοιχεία που θα ενεργοποιούν τα έξτρα μέτρα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο επίτροπο, η πρόταση που έχει παρουσιάσει η ελληνική πλευρά «χρειάζεται περισσότερη δουλειά». Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ακόμα πως το πακέτο των επιπρόσθετων μέτρων θα πρέπει να σέβεται την ελληνική νομοθεσία, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την προληπτική νομοθέτηση μέτρων.

Δεν είναι γνωστό πάντως αν οι θέσεις του κ. Μοσκοβισί αντανακλούν τη στάση και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο παραδοσιακά υποστηρίζει ότι τα επιπλέον μέτρα 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένα και στοχευμένα, ακριβώς ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του προγράμματος στήριξης.

Περισσότερα εδώ.